Mitől jó egy weblap

A Sokoldal wiki wikiből

Üdvözlünk!

Húha, most a lehetetlenre vállalkoztunk, de úgy gondoljuk van néhány alapszabály, ami meghatározza, hogy jó-e egy weblap.

Nos nézzük a három legfontosabbat:

Hasznos információ Még több hasznos információ Rengeteg hasznos információ

NEM, nem gépeltük el :)

Bármivel is foglalkozz, a weblapodnak célja van. És ez a cél a látogatók figyelmének lekötése/irányítása, valamilyen irányba (céges weblapoknál az eladás is fő cél).

Mi a trükk, amivel elérheted a honlapod célját? Az, hogy a témába vágó ÖSSZES hasznos információt megosztod a látogatóiddal.

Mikor? Mennyi? Hol? Milyen? Hányszor?...

Gondolj csak bele! De most kicsit fordítva gondolkozz!!! Érdekes módon azt figyeltük meg, hogy amikor valaki böngészik a neten (Te is), akkor azokra a linkekre/weblapokra kattintasz, ami érdekes számodra. Viszont azonnal tovaszállsz az oldalról, ha nem találod elég érdekesnek abban a témában, ami abban az időpillanatban foglalkoztat.

VISZONT Weblapkészítés közben valahogy sokan megfeledkeznek erről, és rövid, hiányos, nem oda illő információkat akarnak átadni a látogatóiknak. Majd pár hónapon belül csalódnak a saját weblapjuk "teljesítményében". Pedig semmi más nem kellene, csak picit a weblapod látogatóinak a bőrébe bújni. A látogatóid AZÉRT mentek a weblapodra, hogy kielégítség az információhiányukat! Ha megadod nekik a lehető legtöbb információt a termékedről, szolgáltatásodról, a témáról amiért a weblapodat létrehoztad, akkor előbb-utóbb vásárolni fognak tőled, rendszeres látogatóiddá válnak. És ez óriási siker lesz számodra is, és a látogatóid számára is, hiszen véééégre rátalált arra a weblapra, ahol kielégítheti kíváncsiságát, érdeklődését. Ahol megoldhatja a problémáját.

A Te weblapod tartalmában találja meg azt a segítséget, amit a környezetéből nem tud begyűjteni.

Számít-e a szomszéd véleménye, mi a hasznos információ?

Ha céges weblapot készítesz, akkor csak egy valaki véleménye számít: Aki már vett tőled valamit!

És talán ez a legegyszerűbb dolog, amit megtehetsz; Amikor vesz tőled valaki valamit, utána rögtön kérdezz meg pár dolgot: Hol és hogyan talált a weblapodra, mi az ami tetszett neki, miért Téged választott? Majd ezeknek az információknak a birtokában erősítsd meg ezeket a dolgokat a honlapodon. Azaz adj még több,a látogatóid szemében fontos információt.

Szóval a dolog egyszerű: weblapkészítés közben gondolkozz a látogatóid fejével. Hidd el, ami Neked egyértelmű adat, az számukra a legértékesebb kincs, csak közzé kell tenned, és megkedvelnek Téged is a honlapodon keresztül :)

További sikeres weblapszerkesztést kívánunk!

www.sokoldal.hu

Nézetek
Személyes eszközök
Navigáció